Povestea noastra a inceput in 2012. Citind prin revistele glossy despre tot felul de evenimente, tendinte in educatie si comparand cu ceea ce se intampla in Constanta in acele timpuri, am construit un vis: daca nu exista astfel de servicii in Constanta, le vom crea noi. Inspiratia a venit din suplimentul revistei ELLE (foto) si dintr-un articol din revista Unica, despre Life After Work – o companie care promova educatia non formala ca educatie alternativa prin ateliere distractive cu adultii.

Zis si facut: am adunat echipa, la inceput formata din psihologi, psihopedagogi, profesori si artisti plastici si am infiintat asociatia ca entitate juridica. Ne-am setat valorile, obiectivele si am propus comunitatii locale o serie de evenimente: workshop-uri creative, sesiuni de dezvoltare personala pentru copii si adulti, evenimente de promovare a voluntariatului, evenimente de fundraising si constientizare a principiilor ecologice, sesiuni de valorizare a patrimoniului cultural romanesc.

Din 2013 am descoperit oportunitatile programului Erasmus+ pentru invatarea prin voluntariat, folosind aceleasi metode ale educatiei non formale pe care le indrageam si noi, dar si beneficiarii nostri. Ne-am marit echipa cu tineri voluntari, mai intai din comunitate, apoi, treptat, din tara si din Europa. Am participat impreuna la sesiuni de training, la schimburi de tineri, la sesiuni de team building, oferind si promovand aceste oportunitati si comunitatii constantene. In prezent, suntem o organizatie vie si activa, in permanenta schimbare, in permanenta cautare de idei de proiecte pe care sa le implementam cu drag si cu care sa facem un pic mai bine pentru cei din jurul nostru.

Cateva repere din activitatea noastra:

  • in 2013 am creat primele ateliere creative pentru copii si parinti deopotriva: copii realizau obiecte prin diverse tehnici de lucru manual, in timp ce parintii petreceau timpul aferent in sesiuni dedicate lor, de dezvoltare personala;
  • in 2014 am avut curaj si am propus o cunoastere atipica a unui muzeu local: vanatoare de comori printre stergare si opinci, in Muzeul de Arta Populara;
  • in 2015 am demarat programul SENS: sustinerea educatiei non formale in scoli – prin care am intrat in numeroase institutii propunand activitati cu scop de dezvoltare personala, in orele de dirigentie si in Scoala Altfel;
  • incepand cu anul 2015, am adus drumming-ul ca metoda non formala la Constanta, prin colaborarea cu Jean Baptiste Odobestianu si metoda TOTEM. Peste 600 copii au beneficiat de sesiuni sustinute de membrii nostri in scoala lor;
  • in 2016 am obtinut prima finantare Erasmus+ pentru un schimb de tineri;
  • din 2017 gazduim pentru prima oara in Constanta un numar de 4 voluntari din Europa, pe parcursul a doua proiecte sub egida Serviciului European de Voluntariat.

Valorile in care credem:

  1. Promovarea invatarii prin metode nonformale
  2. Valorizarea creativitatii si abilitatilor inovative in educatie
  3. Respect pentru resursele limitate ale planetei
  4. Respect pentru traditii

 

OBIECTIVUL: Cresterea gradului de constientizare asupra educatiei prin activitati nonformale ca si completare la actualul sistem formativ, prin multiplicarea activitatilor nonformale in scoli si comunitate.

MISIUNEA

Misiunea CREATIVE+ este sa ofere activitati interesante si originale pentru dezvoltarea copiilor de la 2 la 90 ani in scopul:

– stimularii creativitatii, gandirii critice si abilitatilor inovative;

– educarii respectului pentru resursele planetei;

– imbogatirii valorilor comunitatii referitoare la patrimoniul cultural istoric;

– convietuirii in pace si toleranta.

VIZIUNEA

Sa traim intr-o comunitate de oameni care isi doresc sa se dezvolte personal si sa se implice activ in comunitate, fiind dechisi la programe de educatie nonformala pentru ei si copiii lor, pentru care organizatia noastra sa fie recunoscuta prin standarde de calitate. Sa traim intr-o lume care valorizeaza mostenirea culturala traditionala si care pretuieste resursele planetei, pacea si toleranta.

 

Programele noastre se adreseaza deopotriva copiilor si tinerilor: prin activitatile desfasurate ca voluntari, tinerii se dezvolta personal si ii ajuta pe semenii lor mai mici sa isi depaseasca diferite bariere: blocaje emotionale, integrare in grup, stimularea atitudinii pozitive fata de munca in echipa si invatatul pe tot parcursul vietii.

 

Ai intrebari? Scrie-ne!

 

 

No Fields Found.